Palvelut

Leafhill® palvelut 

Leafhill® on asiakkaan 4PL* logistiikkaosasto, palveluammattilainen, joka hoitaa yrityksen logistiikkapalvelut tehokkaammin, ammattimaisemmin ja tuottaen säästöjä.

 

Leafhill® Logistiikkaosasto

Ammattitaitoiset ja kokeneet logistiikan ammattilaiset tuottavat kustannustehokkaasti kaikki logistiikkaosaston palvelut asiakasyrityksen muuttuviin tarpeisiin. Palvelun laajuus voi skaalautua joustavasti kokonaisvaltaisesta ”avaimet käteen” palvelusta tarvittaessa olevaksi logistiikkaosaston lisäresurssiksi.

Kuljetusten ja toimitusketjun hallinta vaatii tänä päivänä entistä enemmän alan syvempää tietotaitoa ja kokemusta, jotta selviää monimutkaisista toimeksiannoista. Toisinaan logistiikan tehtävät ovat myös esimerkiksi osa oman toimen ohella olevaa osto-, myynti- tai projektipäällikön tehtävää, tällöin siitä kärsii varsinaisen ydintoiminnan hoitaminen. Ammattitaitoinen ja kokenut logistiikan ammattilainen tekee tehtävän usein murtoajassa.

Kokonaisvaltaista ja kustannustehokasta kuljetusratkaisua ei ole saatavissa yksittäiseltä kuljetusliikkeeltä, huolitsijalta, varustamolta tai lentoyhtiöltä, joka pystyy täyttämään kaikki logistiset tarpeet. Vaihtelevat ja erilaiset kuljetuksen mitat, paino, sijainti, erityistarpeet ja kiireellisyys vaativat optimaalisen tuloksen saamiseksi eri toimijoita. Ulkoistettu logistiikkaosasto pystyy tuottamaan ja hallinnoimaan useita toimijoita, jolloin asiakasyritys saa tätä kautta kaikki palvelut yhdeltä luukulta.

Toimimme kaikissa palveluissamme Pohjoismaisen Speditööriliiton yleisten määrätysten (PSYM 2015) mukaisesti. Kuljetuksia koordinoidessamme toimimme asiakkaan puolesta PSYMin 22 § mukaisesti välittäjän vastuulla. Linkki: PSYM 2015

Ota yhteyttä, niin rakennetaan tarpeisiisi sopiva toimintamalli.

 

Leafhill® Logistiikan kehittäminen

Toteutamme toimitusketjun hallintaan liittyvät kehitysprojektit vahvalla käytännön kokemuksella. Projektit toteutetaan kurinalaisesti hyödyntäen projektinhallintaan kehitettyjä hallintatyökaluja sekä eri johtamisfilosofioita. Tutustumme toimialan erityspiirteisiin ja vaatimuksiin, kartoitamme nykytilan, tunnistamme kehityskohteet sekä toteutamme kehityssuunnitelman käytännössä. Hyödyntämällä laajaa verkostoamme projektiin saadaan tarvittaessa yhdistettyä eri osa-alueiden huippuasiantuntijoita sekä Suomesta, että maailmalta.

Käytössämme on monipuolinen valikoima strategisen, taktisen ja toimeenpanotason työkaluja. Työkaluja on mm. simulointiin, optimointiin ja analyysiin. Simulointi sisältää mm. datan puhdistus, verkon mallinnus, kustannusten arviointi, hiilijalanjälkilaskelmat sekä erilaiset skenaariot. Optimoinnin puolestaan mm. sijainnin suunnittelu, reitin suunnittelu, lastin suunnittelu, toimitusten taajuudet sekä kustannukset. Analyysin sisältönä mm. standardi ja ad hoc analyysit, analyysituki, visualisointi kartalla, rankkaus, kaaviot ja riskinhallinta.

Valikoimastamme löytyy valmiita koulutuspaketteja logistiikkaan ja ulkomaankauppaan tai räätälöimme koulutuspaketin asiakkaan tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä, niin nostetaan yhdessä logistiikkatoiminnot vastaamaan tämän päivän vaatimuksia.

 

Neljännen osapuolen logistiikka (4PL)

Toimintamallimme pohjautuu ns. 4PL-toimintamalliin.

Neljännen osapuolen logistiikalla (4PL, Fourt Party Logistics) tarkoitetaan Accenturen määrittelemää mallia, jossa toimitusketjun integraattori kokoaa ja hallitsee sekä omia että täydentäviä ulkoisten palveluntarjoajien resursseja, kykyjä ja teknologiaa kyetäkseen tarjoamaan kattavan ratkaisun asiakkaansa toimitusketjun hallintaan.